Відкриття меморіальної дошки Цвітченку Едуарду Валентиновичу

Дата: 03.10.2023 13:39
Кількість переглядів: 78

02 жовтня  2023 року в селі Драбинівка  відбулася важлива для людських сердець подія – відкриття на будівлі школи меморіальної дошки в пам'ять колишнього випускника, загиблого воїна Цвітченка Едуарда Валентиновича.

  На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки були присутні рідні, працівники і учні школи, друзі, однокласники, т.в.о. сільського голови Лебедин Григорій еонідович,  Благочинний Норосанжарського округу настоятель церкви Різдва Іоанна Предтечі села Дудкин Гай протоієрей Ярослав Михайлик, жителі  села Драбинівка і всі хто знав захисника, – всі з  квітами в руках прийшли віддати шану воїну, який віддав життя заради мирного неба  над Україною.

  Право відкрити меморіальну дошку було надано племінниці Інзі Миколаївні та однокласнику Григорію Лебедину.

Народився Цвітченко Едуард Валентинович 21 серпня 1971 року в селі Драбинівка. Едуард з 1978 по 1988 рік навчався в школі. Після закінчення школи вступив до Полтавського сільськогосподарського інституту, згодом проходив військову службу. Повернувшись з армії у 1991 році в рідне село він одразу пішов працювати до Драбинівського сільського будинку культури художнім керівником, а пізніше став директором закладу.

  Едуард Валентинович був одружений, має сина Яника з яким до останнього підтримував  хороші, теплі стосунки.

  З січня 2002 року працював комбайнером, трактористом-машиністом сільськогосподарського виробництва ТОВ «Чиста криниця».

  Едуард не міг без болю в серці спостерігати за подіями, які відбувалися в Україні… Його покликав обов*язок і він пішов боронити нашу Україну.

  13 липня під час здійснення ворогом артилерійського та мінометного обстрілу позицій підрозділу поблизу населеного пункту Вершина Бахмутського району Донецької області наш земляк Едуард Валентинович отримав поранення, несумісні з життям.

  Як працьовитого, відповідального, сумлінного і доброзичливого чоловіка знали Едуарда  односельчани  у  мирному житті.

  Його невичерпний оптимізм, патріотизм, відданість справі, непохитний бойовий дух назавжди залишаться яскравим прикладом для майбутніх поколінь. Таким він був, таким він залишиться навіки в нашій пам’яті.

  Багато скорботних і теплих слів прозвучало на адресу Героя, який віднині щодня посмішкою зустрічатиме всіх біля входу у школу.

– Сьогодні ми відкрили пам’ятну дошку, щоб ніколи не забувати, завдяки кому можемо прокидатися в ліжку, ходити до школи, виховувати дітей, вести відносно мирне життя. Едуард Валентинович  віддав за нас з вами найцінніше, що є в людини – власне життя. Про це ми не повинні ніколи забути. Герої живуть серед нас! – сказав, виступаючи перед присутніми, т.в.о. сільського голови Григорій Леонідович  Лебедин.

   Зі сльозами на очах про шкільне життя та про свого однокласника  розповідала  Джепа Інна Миколаївна.

  Скорботною хвилиною мовчання учасники урочистого зібрання вшанували світлу пам'ять Цвітченка Едуарда Валентиновича та всіх загиблих захисників України.

   Наприкінці урочистого заходу гості та учні школи поклали квіти до меморіальної дошки вірному сину і захиснику рідної землі Цвітченку Едуарду в пам'ять про мужнього воїна  та всіх  полеглих  патріотів України.

  Наше завдання пам’ятати про звитяги захисників, цінувати їх щодня, не забувати про ціну, яку вони платять на фронті. Суспільство і влада має шанувати воїнів, підтримувати їхні сім’ї, працювати на спільну перемогу, щоб понесені нашим народом втрати не були марними.

  Вічна памʼять Герою!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь