Пошук

Найбільше вакансій – для кваліфікованих робітників  

Дата: 31.05.2022 09:54
Кількість переглядів: 186

Найбільше вакансій – для кваліфікованих робітників  

З початку року роботодавці області надали понад 10 тисяч вакансій

Найбільшим попитом роботодавців користуються робітники з обслуговування та експлуатації обладнання та машин - 22% всіх поданих вакансій. Зокрема, представники таких професій: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, водій автотранспортних засобів, тракторист.

17% вакансій подано для кваліфікованих робітників з інструментом: це зокрема - швачка, слюсар-ремонтник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. Стільки ж пропозицій і для готових виконувати некваліфіковану роботу: підсобного робітника, робітника з благоустрою, укладальника-пакувальника, прибиральника службових приміщень, прибиральника територій тощо.

Для професіоналів (такі професії як інспектор (пенітенціарна система), вчитель закладу загальної середньої освіти, лікар) пропонується 13%  поданих роботодавцями вакансій;   для працівників сфери торгівлі та послуг - 12% (продавець, охоронник, кухар, офіціант, молодша медична сестра, молодший медичний брат); кваліфікованих робітників сільського господарства – 6% (робітник з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, дояр).

Більше аналітичної і статистичної інформації тут: https://pol.dcz.gov.ua/analitics/65

У травні, в середньому по Полтавській області, на одне вільне робоче місце претендує 17 безробітних (у 2021 році – 11).

Найбільша невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції у професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігається серед службовців та керівників (39 осіб на одне робоче місце), фахівців (32 особи), технічних службовців (29), працівників сфери торгівлі та послуг (26).

Недостатньо вакансій зараз для представників таких професій: продавець продовольчих товарів, водій автотранспортних засобів, бухгалтер, кухар, дорожній робітник. Приміром, для 822 водіїв автотранспортних засобів налічується  66 вакансій, для 414 безробітних бухгалтерів - 18 вакансій, для 383 кухарів - 11 місць.

Водночас в області відчувається нестача кадрів інспекторів пенітенціарної системи, лікарів з медицини невідкладних станів, лікарів-терапевтів, авторемонтників.

Бажаєте працевлаштуватися? Актуальні вакансії – у Телеграм-каналі Полтавської обласної служби зайнятості оновлюються щодня: (https://t.me/Polt_robota).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь