Використання незадекларованої праці не спрощує ведення бізнесу

Дата: 04.08.2020 13:19
Кількість переглядів: 269

Фото без опису

               Використання незадекларованої праці не спрощує                             

                                   ведення бізнесу

 

   Криза COVID-19 зробила вразливими людей, які заробляють засоби для існування неофіційно або у неформальній економіці, і послужила нагадуванням про необхідність зробити перехід від неформальної до формальної зайнятості.

     Натомість, працівники, трудові відносини з якими оформлені відповідно до чинного законодавства, мають гарантії у таких випадках, та є більш захищеними.

 

     Роботодавець, який використовує повністю задекларовану працю, також має ряд переваг.

 

         Зокрема, центрами зайнятості надається допомога по частковому безробіттю застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності через карантин, встановлений Кабінетом Міністрів України.

 

    Така допомога надається роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності, а також протягом

30  календарних днів після завершення карантину та у разі сплати ним єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом шести місяців, що передують даті зупинення діяльності.

 

   Тож вкотре звертаємо увагу роботодавців на недопущення використання незадекларованої праці!

 

   Якщо вважаєте, що використання незадекларованої праці спрощує ведення бізнесу та зменшує фінансові витрати, то помиляєтесь!

 

   Фінансові ризики і наслідки використання праці нелегальних робітників значно перевищують витрати, які виникають при оформленні трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства

 

    Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями pol.dcz.gov.ua та та  www.facebook.com/Новосанжарська-районна-філія-Полтавського-обласного-центру-зайнятості-1663125947256489/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь