Дотримуйтесь правил карантину у жовтій зоні

Дата: 15.12.2021 16:51
Кількість переглядів: 938

 

Дотримуйтесь правил карантину у жовтій зоні

 З 6 грудня бізнес, який працює в жовтій зоні, має перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест у відвідувачів.

 Громадяни, які не отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або не мають негативного тесту чи сертифіката про одужання, у жовтому рівні епідемічної небезпеки не можуть:

- брати участь у проведенні всіх масових заходів, це стосується культурних, спортивних розважальних, соціальних, релігійних та інших заходів;

- відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;

- скористатися послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, для них будуть закриті бари, ресторани, кафе.

Водночас робота банків, автозаправок, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил - носіння маски та дотримання фізичної дистанції 1,5 метра.

Окрім цього,  термін дії “жовтого” сертифіката з 6 грудня - 30 днів, Жовтий сертифікат - це документ, який засвідчує проведення одного щеплення, зелений сертифікат видається людині, яка пройшла повний курс, тобто зробила два щеплення проти COVID-19.

Також  з 9 грудня набув чинності Наказ про розширення переліку професій, для яких вакцинація є обов'язковою.

 

 Працівники підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; працівники установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів; працівники підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави («Укрпошта», «Укрзалізниця» та інші).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь