В Україні запрацював координаційний штаб з питань приведення до належного стану захисних споруд цивільного захисту  

Дата: 07.02.2024 11:18
Кількість переглядів: 37

В Україні запрацював координаційний штаб з питань приведення до належного стану захисних споруд цивільного захисту

 

6 лютого відбулось перше засідання Координаційного штабу з питань приведення об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту як таких, що мають стратегічне значення для забезпечення захисту населення, у належний стан.

 

Нагадаємо, Координаційний штаб було створено Кабінетом міністрів за ініціативи Міністерства стратегічних галузей промисловості 29 грудня. Це тимчасовий консультативно-дорадчий орган КМУ, він сприятиме тісній співпраці та комунікації між центральними та місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, а також оперативному розв’язанню питань, що виникають у процесі.

 

В рамках роботи штабу розроблятимуть рекомендації та пропозиції щодо облаштування укриттів, які подаватимуть на розгляд Уряду.

 

Під час першого засідання заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко як очільник штабу затвердив його персональний склад та заслухав представників центральних органів виконавчої влади. Вони доповідали, яким чином виконують рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 р. «Щодо результатів оперативних обстежень об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та розв'язання проблемних питань щодо укриття населення». Також заслухали інформацію щодо результатів обстежень об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту від представників ДСНС України. Окремо підняли питання щодо безперешкодного та безбарʼєрного доступу до обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту. 

«Координаційний штаб було створено в рамках виконання завдання Президента та рішення Ради національної безпеки та оборони. Тож його поява є логічним кроком для поліпшення комунікації та прийняття спільних оперативних рішень.

Робота нашого штабу, як і робота з облаштування укриттів, триватиме до того часу, доки 100% населення не буде забезпечено захисними спорудами цивільного захисту. Безпека українців — наш пріоритет, тож ми маємо спрямувати максимум спільних зусиль, аби захистити кожного українця», – наголосив Тимур Ткаченко.

 

Наразі діє єдиний портал “Залізне укриття”, який має консолідовану інформацію щодо всіх ремонтних робіт та облаштувань захисних споруд цивільного захисту по всій Україні та чат-бот, в якому кожен може залишити скаргу або звернення, яке стосується укриття.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь