Пошук

Як безкоштовно отримати енергозберігаючі лампи

Дата: 01.02.2023 08:18
Кількість переглядів: 94

 

          Останнім часом в енергетичній мережі України спостерігається дефіцит потужності через масовані ракетні обстріли російською федерацією об’єктів енергетичної інфраструктури. У зв’язку з цим аварійні відключення світла стали звичним явищем, тому українці вимушені економити електроенергію і в цьому можуть допомогти сучасні світлодіодні енергозберігаючи лампи. Однак, коштують такі лампи дорожче, ніж звичайні, тому не кожен може дозволити собі замінити освітлення у будинку на більш енергоефективне.

          Саме тому було створено урядову програму, яка дозволяє кожному українцю замінити до 5 звичайних ламп розжарювання на новітні – світлодіодні. Заміну 30 мільйонів ламп профінансує Європейський Союз. Старт програми планується з 16 січня, реалізовуватись вона буде через відділення Укрпошти. Фахівці підрахували, що перехід усіх помешкань на енергозберігаючі лампи у пікові години може зекономити до 1,5 гігавата електроенергії, що дасть можливість енергосистемі працювати у менш напруженому режимі та зменшить кількість аварійних відключень.

          Для того, щоб отримати енергозберігаючі лампи, спочатку потрібно зареєструватися у додатку «Дія», потім звернутися до найближчого відділення Укрпошти, де і можна буде обміняти старі лампи на нові. Скористатися послугою зможе кожен українець, який досяг 18 річного віку.

  Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до фахівців Новосанжарського бюро правової допомоги: смт. Нові Санжари, пл. Перемоги, 11 або за телефоном (05344) 3-28-60.

Також функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь