ЩО ТАКЕ ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО І ЯКИМ ВОНО БУВАЄ

Дата: 25.11.2022 09:50
Кількість переглядів: 137

Закон України “Про запобігання та протидію домашньому насильству” дає таке його визначення:  “домашнє насильство – діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання, або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь”.

У світовому масштабі потерпілими від домашнього насильства в абсолютній більшості є ЖІНКИ. 

КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ ПРИ ВИНИКНЕННІ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

Досить часто особи, які постраждали від домашнього насильства, не знають куди можна звернутися за допомогою, і тому про те, що сталося – замовчують, чим ще більше погіршують ситуацію. Домашнє насильство можна уникнути, якщо жертва не буде мовчати!

Куди може звернутись постраждала особа або законний представник

Фото без опису

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВЧИНЕННЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

За вчинення домашнього насильства в Україні передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність. Домашнє насильство було визнано злочином у січні 2019 року, коли набрав чинності Закон України “Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами” 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь