Програма "Власний дім"

Дата: 08.07.2022 14:24
Кількість переглядів: 795

Фото без опису

Фото без описуУ 2021 році 1126 родин отримали довготермінові пільгові позики у межах державної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». Йдеться про будівництво, добудову, купівлю житла та його інженерне забезпечення.

«На сьогодні програма ”Власний дім” чи не єдина в Україні, яка створює умови для забезпечення житлом сільського населення. Відтак попит на такі пільгові кредити високий, адже для багатьох сільських мешканців ця програма є реальним шансом отримати власне житло чи поліпшити умови проживання. У 2022 році вона продовжується. На її реалізацію у спецфонді держбюджету передбачено 38,96 млн гривень. Зазначимо, згідно з умовами програми, мешканець села чи селища, який хоче збудувати або придбати житловий будинок, може взяти кредит під 3% річних на 20 років, але не більш як до досягнення пенсійного віку. Для молодих сімей (до 35 років) – термін кредитування становить до 30 років.

У межах програми для багатодітних сімей, учасників АТО та переселенців надаються додаткові пільги. Граничний розмір кредиту – 400 тисяч гривень:

  • до 400 тис. грн – для нового будівництва,
  • до 250 тис. грн – для реконструкції житлового будинку, добудови незавершеного будівництвом житла,
  • до 300 тис. грн – для придбання житла,
  • до 100 тис. грн – для спорудження інженерних мереж, підключення їх до існуючих комунікацій.

Одержувачами бюджетних коштів є засновані ОДА фонди підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Такі регіональні фонди діють в усіх областях України. Саме до них родини можуть подати пакет документів, необхідний для отримання пільгового кредиту . Вже понад 240 сімей, які переїхали з окупованих територій України отримали власне житло завдяки програмі «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь