Пам'ятка щодо застовування пестицидів та агрохімікатів

Дата: 31.05.2022 09:47
Кількість переглядів: 491

 

Шановні жителі Драбинівської територіальної громади!

 

         Керуючись ДСанПіН 8.8.1.2.001-98 Державні санітарні правила « Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» доводимо  до відома землекористувачів усіх форм власності, які проводять господарську діяльність на території Драбинівської сільської ради (агроформування, одноосібники, громадяни в яких є сільгосптехніка), що використання пестицидів і агрохімікатів потрібно проводити згідно ДСанПіН 8.8.1.2.001.-98 Державні санітарні правила «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів і народному господарстві», а саме:

  • Зона санітарного розриву від населених пунктів при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням – 300м.
  • Всі роботи з пестицидами за межами населеного пункту слід проводити в ранкові ( до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках, як виняток, у похмурі і прохолодні дні з температурою нижче +10 допускається проведення обробки у денні години.
  • Обприскування вентиляторним і штанговими обприскувачами допускається при швидкості вітру до 3  м/с (дрібнокрапельне) і 4 м/с (крупнокрапельне). Застосування гербіцидів із поливною водою шляхом дощування (гербігація) допускається при швидкості вітру до 4 м/с.
  • У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.
  • Для обробки індивідуальних садів і городів в межах населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населення «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».
  • Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень в межах населеного пункту дозволяється тільки з 22.00 до 07.00 годин за допомогою ранцевого оприскувача при швидкості вітру до 4 м/с та за умови попередження власників сусідніх домоволодінь про час, місце, строк обприскування.

 

Прохаємо Вас врахувати дані вимоги та не проводити обприскування на відстані 500 м від житлових будинків. В разі не виконання даних вимог виконавчий комітет Драбинівської сільської ради буде змушений звернутися до Державної екологічної інспекції у Полтавській області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь