Пам'ятка щодо застовування пестицидів та агрохімікатів

Дата: 31.05.2022 09:47
Кількість переглядів: 452

 

Шановні жителі Драбинівської територіальної громади!

 

         Керуючись ДСанПіН 8.8.1.2.001-98 Державні санітарні правила « Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» доводимо  до відома землекористувачів усіх форм власності, які проводять господарську діяльність на території Драбинівської сільської ради (агроформування, одноосібники, громадяни в яких є сільгосптехніка), що використання пестицидів і агрохімікатів потрібно проводити згідно ДСанПіН 8.8.1.2.001.-98 Державні санітарні правила «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів і народному господарстві», а саме:

  • Зона санітарного розриву від населених пунктів при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням – 300м.
  • Всі роботи з пестицидами за межами населеного пункту слід проводити в ранкові ( до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках, як виняток, у похмурі і прохолодні дні з температурою нижче +10 допускається проведення обробки у денні години.
  • Обприскування вентиляторним і штанговими обприскувачами допускається при швидкості вітру до 3  м/с (дрібнокрапельне) і 4 м/с (крупнокрапельне). Застосування гербіцидів із поливною водою шляхом дощування (гербігація) допускається при швидкості вітру до 4 м/с.
  • У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.
  • Для обробки індивідуальних садів і городів в межах населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населення «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».
  • Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень в межах населеного пункту дозволяється тільки з 22.00 до 07.00 годин за допомогою ранцевого оприскувача при швидкості вітру до 4 м/с та за умови попередження власників сусідніх домоволодінь про час, місце, строк обприскування.

 

Прохаємо Вас врахувати дані вимоги та не проводити обприскування на відстані 500 м від житлових будинків. В разі не виконання даних вимог виконавчий комітет Драбинівської сільської ради буде змушений звернутися до Державної екологічної інспекції у Полтавській області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь