Дотримуйтесь правил карантину у жовтій зоні

Дата: 15.12.2021 16:51
Кількість переглядів: 913

 

Дотримуйтесь правил карантину у жовтій зоні

 З 6 грудня бізнес, який працює в жовтій зоні, має перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест у відвідувачів.

 Громадяни, які не отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або не мають негативного тесту чи сертифіката про одужання, у жовтому рівні епідемічної небезпеки не можуть:

- брати участь у проведенні всіх масових заходів, це стосується культурних, спортивних розважальних, соціальних, релігійних та інших заходів;

- відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;

- скористатися послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, для них будуть закриті бари, ресторани, кафе.

Водночас робота банків, автозаправок, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил - носіння маски та дотримання фізичної дистанції 1,5 метра.

Окрім цього,  термін дії “жовтого” сертифіката з 6 грудня - 30 днів, Жовтий сертифікат - це документ, який засвідчує проведення одного щеплення, зелений сертифікат видається людині, яка пройшла повний курс, тобто зробила два щеплення проти COVID-19.

Також  з 9 грудня набув чинності Наказ про розширення переліку професій, для яких вакцинація є обов'язковою.

 

 Працівники підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; працівники установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів; працівники підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави («Укрпошта», «Укрзалізниця» та інші).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь